9/23/2009

Emigrantët, Itali: propozim dypartiak për nënshtetësi në 5 vjet

ROME (Reuters) - U lëshua sot në Dhomen e Ulët e nga një anëtar i PDL dhe një i opozitës për ligjin qe do të përgjysmojë kohën e shtetësisë për emigrantët, një çështje per te cilen u përleshën këtë verë, Kryetari i Dhomës Gianfranco Fini, dhe Lega Nord.
Camera Deputati

Ligji, i cili është nënshkruar kreu i grupit të Popolo della Libertà në Komisionin e Kultures, Fabio Granata, dhe nënkryetari i PD-së, Andrea Sarubbi, kërkon të marrë shtetësi të huaj, pas pesë vjetesh se sa 10 vjet siç eshte tani.

Por për këtë të ndodhë, kandidati duhet të kalojnë një test "integrimit qytetar dhe diversitetit gjuhësor" dhe duhet të beni një betim të detyrueshme para Kushtetutës. Ligji është nënshkruar nga rreth pesëdhjetë anëtarë nga të gjitha anët me përjashtim të Lidhjes Veriore, e cila është kundër.


© 2009 Thomson Reuters. perktheu Qeveria.Eu
Vazhdon...
Related Posts with Thumbnails